Lees hier onze 5 tips voor een goede nachtrust!

De helft van de Nederlandse bevolking kampt wel eens met slaapproblemen. Dat is ook niet zo gek, want vandaag de dag krijgen we zoveel prikkels. Denk aan mobiele telefoons en televisies die ons tot laat in de avond wakker houden. Volgens experts is ontspanning het belangrijkste om heerlijk te kunnen slapen. Maar natuurlijk zijn er meer factoren die een rol spelen bij een goede nachtrust. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Tip 1: zorg voor ontspanning

Een ontspannen brein is eigenlijk wel het belangrijkste voor een goede nachtrust. Vandaag de dag is het heel normaal geworden om nog even televisie te kijken in bed. Of tot laat in de nacht op je telefoon actief te blijven. Maar wat veel mensen niet weten is dat de hersens het blauwe licht van deze elektrische apparaten zien als daglicht. Hierdoor stel je onbewust je slaap uit, waardoor je onbewust je slaap uitstelt. Het is beter om in bed bijvoorbeeld nog een boekje te lezen. Dit helpt om je brein te ontspannen. En probeer 2 uur voordat je naar bed gaat niet meer te gaan sporten, roken en alcohol of koffie te drinken.

Tip 2: maak het comfortabel

Een groot deel van ons leven brengen we in bed door. Om precies te zijn zo’n derde van ons leven. Nu kun je je waarschijnlijk ook wel voorstellen waarom je zeker niet moet bezuinigen op de aanschaf van een goed bed. Een goed bed kan de nachtrust bevorderen en rugklachten voorkomen. Heb je vaak last van je rug? Dan biedt je matras waarschijnlijk niet voldoende ondersteuning. Bij de Enkhuizer Bedstede kun je terecht voor een goed advies over diverse soorten matrassen. Naast matrassen vind je bij ons ook onder andere bedbodems en matrassen van bekende merken als Auping, Eastborn en Pullman.

Tip 3: zorg voor voldoende ventilatie

Niet alleen een goed bed en matras is belangrijk, maar denk er ook aan om je slaapkamer goed te ventileren. Om de boel goed te laten luchten en ventileren kun je het beste je slaapkamerraam op een kiertje zetten. Wist je dat ongemerkt je adem en elektrische apparaten voor een vervuilde lucht in de slaapkamer zorgen? Daarom is het belangrijk dat je ramen zoveel mogelijk open blijven en ook kun je de deur het beste op een kiertje zetten. Hierdoor zorg je ervoor dat de luchtstroom continue wordt ververst. Ook voorkom je hiermee dat je in de ochtend wakker wordt met pijn aan je keel of neus.

4# Bed met voeteneind naar de deur

Je bed kun je het beste met het voeteneind naar de deur plaatsen. Hierdoor krijg je totale rust in je hoofd, omdat je de boel in de gaten kunt houden. Daarnaast is het beste om je bed in het midden van de kamer te plaatsen tegen de wand, zodat je aan beide kanten uit en in kan stappen. Ook dit zorgt voor een rustgevend gevoel.

5# Creëer rust in je slaapkamer

Wat heb je eigenlijk allemaal in je slaapkamer staan? Een opgeruimde slaapkamer geeft rust in je hoofd. Beperk het aantal spullen in je kamer tot bijvoorbeeld een bed, twee nachtkastjes, verlichting en een kast. Het beste is om je slaapkamer niet als opbergruimte te gebruiken. Verder is het slim om voor rustige kleuren te kiezen.