Pullman_Original-matras

Hoe oud is jou matras eigenlijk ?

Is jouw matras nog wel de juiste bedpartner?

Het is best lastig om te beoordelen wanneer je toe bent aan een nieuwe matras. De kwaliteit van een matras gaat namelijk heel geleidelijk en heel langzaamaan achteruit. Je merkt dit bijna niet. Vaak is het zo, dat wanneer je op je nieuwe matras ligt, je pas merkt dat je oude matras echt op was. Vaak gehoord: “Ik had deze nieuwe matras jaren eerder moeten kopen …”

Welke afweging moet je dan maken wanneer je beslist om wel of niet een nieuwe matras te kopen? de Enkhuizer Bedstede geeft je inzicht welke  belangrijkste redenen er kunnen zijn om een nieuwe matras aan te gaan schaffen. De Enkhuizer Bedstede helpt je ook met een checklist welke je kan helpen bij het maken van de keuze.

Succes!

Checklist    

Hoe kun je bepalen of je matras wellicht aan vervanging toe is? Hieronder een checklist. Zijn meerdere stellingen op jouw situatie van toepassing, dan kan het maar zo zijn dat je toe bent aan een nieuwe matras:

 • Mijn matras is ouder dan 8 tot 10 jaar
 • Als ik in bed ga liggen, dan heb ik moeite om een positie te vinden waarin ik ontspannen kan liggen
 • Ik word ’s nachts wakker omdat ik niet lekker lig
 • Als ik ’s ochtends wakker wordt voelt mijn lijf (onderrug, schouder, nek) stram of pijnlijk aan
 • Als ik met mijn hand over de matras strijk, voel ik oneffenheden (duidelijke hobbels)
 • In mijn matras is een kuil waarneembaar of mijn matras is duidelijk “uit vorm”
 • De tijk (bovenste laag van de matras) is duidelijk versleten (losse draden, etc..)
 • De matras is zichtbaar vies (er zijn bijvoorbeeld vochtplekken zichtbaar)
 • Mijn gewicht is veranderd, ik ben een heel stuk lichter dan wel zwaarder geworden.
 • Ik heb lichamelijke klachten naar aanleiding van bijvoorbeeld een heupoperatie, schouderoperatie of
  andere ongemakken die maken dat mijn huidige matras niet meer de juiste ondersteuning biedt.