Voorkom een miskoop bij een boxspring

Wil je een nieuwe boxspring kopen? Dan is het goed om te weten welke fouten vaak worden gemaakt bij het kopen van een nieuwe boxspring. Lees het door en voorkom dat je zelf een miskoop begaat.

Uiterlijk

Sommige mensen kiezen hun nieuwe boxspring op basis van het uiterlijk. Er wordt ingebeeld hoe de boxspring eventueel in hun slaapkamer zou staan. Maar eigenlijk is het uiterlijk pas van latere zorg, want mooie bedden staan niet per se gelijk aan een goede nachtrust. Het is beter om jezelf bezig te houden met hoe een boxspring ligt. Wanneer een bed de juiste ondersteuning aan je lichaam geeft, zal je elke dag heerlijk uitgerust wakker worden.

Verkeerde hoogte

Een tweede fout die vaak wordt gemaakt heeft te maken met de hoogte van de boxspring. De hoogte van een boxspring wordt ingesteld middels pootjes. Welke hoogte je nodig hebt is afhankelijk van de lengte van je benen. Wanneer je korte benen hebt, dan heb je een lager bed ten opzichte van iemand met lange benen.

Advies van bekenden

Soms krijg je advies van bekenden. Dit lijkt natuurlijk ideaal, maar vaak heb je er niet zo heel veel aan. Waarom niet? Dit komt doordat het ideale bed voor ieder persoon anders is. Ieder mens is uniek. Op basis van je lichaamsbouw, lengte en gewicht kun je het beste bepalen welk bed het beste bij jouw past. Laat je daarom adviseren door een van onze slaapspecialisten.

Bekende merken

Een bekend merk geeft niet de garantie dat je daarmee de juiste boxspring in huis haalt. Zoals eerder beschreven bepalen onder andere je lichaamsbouw, lengte en gewicht welke boxspring het meest geschikt is voor jou. Merken hebben vaak hun eigen specialisatie, waardoor ze onderling erg van elkaar kunnen verschillen. Ook kan het zijn dat je iets speciaals nodig hebt en dat je daarom beter voor een boxspring van een onbekend(er) merk kunt kiezen.

Goedkoop is duurkoop

Een nieuw bed kopen is een investering. Hou daar rekening mee en probeer niet al te veel erop te bezuinigen. Over het algemeen geldt voor een boxspring dat goedkoop duurkoop is. Een goedkope boxspring biedt vaak niet het juiste comfort. De gebruikte materialen hebben vaak ook maar een korte duurzaamheid. Daarom zijn dit soort type boxspring meer geschikt als logeerbed, dan voor dagelijks gebruik.

Standaard boxspring

Vandaag de dag bieden de meeste woonwarenhuizen, winkels een internetaanbieders een standaard boxspring aan. Je hebt dan vaak maar de keuze uit 2 of 3 hardheden. En daardoor is het vaak net niet waar jij naar op zoek bent. Wij mensen zijn uniek, en daarom hebben we behoeften aan een boxspring die aansluit bij ons lichaamsprofiel. Wil je graag een persoonlijk advies over welke boxspring het beste bij jou past? Kom dan eens langs in de winkel van de Enkhuizer Bedstede in Grootebroek. Daar staan onze experts klaar om je te helpen met al je vragen.